Leteči potepuhi – Spet sem kle

Po daljšem premoru se Leteči potepuhi predstavljajo z novim singlom, ki ima naslov »Spet sem kle«. 

Skladba govori o zapletenem odnosu med moškim in žensko, v katerem se prepletata ljubezen in sovraštvo, konča pa se s tragedijo. Videospot za skladbo v produkciji Folx network je podpisal režiser Dejan Babošek, glavni vlogi pa sta odlično odigrala dramska igralca Valter Dragan in Vanja Plut. Za lokacijo snemanja so izbrali legendarni Orto bar, kjer so pred leti začeli svojo glasbeno pot in kot prvi bend tam tudi nastopili. Z novo skladbo se na nek način vračajo k svojim rokerskim koreninam, kar pa ne pomeni, da so izgubili svoj značilen smisel za humor in ljubezen do različnih žanrov. Prav ti dve prvini ostajata njihovi glavni značilnosti in jih krasita že vrsto let. Pri skladbi sta sodelovala producenta Aleš Čadež in Zmago Šmon. Aleš je bil konec devetdesetih tudi aktivni član skupine Leteči potepuhi.

Z novim singlom Leteči potepuhi pišejo novo zgodbo in iz vsake note je čutiti svežo energijo in nov zagon.

Leteči potepuhi sodijo med legende slovenske glasbene scene. Postavljali so mejnike in spreminjali potek zgodovine slovenske glasbe, ob tem pa nikoli niso pristajali na kompromise.

Začetki zasedbe Leteči Potepuhi segajo v leto 1995, ko je izšel njihov prvenec z naslovom »Zguba časa in denarja«. V hipu so pretresli slovensko sceno z mega uspešnico »Bicikl«, ki je takoj ponarodela. V naslednjih letih so nanizali serijo izjemnih skladb, ki so bile odlično sprejete pri širši publiki. Najbolj so izstopale »Pojem blues«»Ko ti vse narobe gre« in »Jedrt«.

Znani so tudi po svojih odmevnih sodelovanjih z Adijem Smolarjem, ki so zaznamovala generacije Slovencev. Gonilna sila zasedbe je Dejan Došlo, ki je v različnih obdobjih poleg kitarista opravljal tudi vlogo glavnega vokalista. Trenutno vlogo pevca opravlja izjemni Aljoša Kunilo, ostali člani pa so še Sergej Jereb na bas kitari, Marko Ogrin na klaviaturah, Marko Matjašič na električni kitari, bobnar pa je Matjaž Ogrin.