Leteči potepuhi se po 15 tih letih zopet aktivirajo leta 2015 . Zgodba pa se prične  leta 2007 z zasedbo Mestni postopači, katerih ustanovni član  je pevec, avtor ter kitarist  Dejan Došlo,  soustanovitelj primarnih originalnih Letečih potepuhov. Dejan Došlo je že od samega začetka tudi soustvarjalec kantavtorja Adija Smolarja, posledično so Leteči potepuhi tudi studijska in koncertna zasedba Adija smolarja, to vlogo pa leta 2007 prevzamejo Mestni postopači.

Adi Smolar& Mestni postopači posnamejo in izdajo v obdobju od leta 2007- 2011  dva albuma, med tem pa leta 2008  posnamejo Mestni postopači še svojega prvega in edinega z naslovom  DOBRODOŠLO vključno z videospotom, ki nosi naslov ZNORU. Na tem albumu je Dejan Došlo glavni pevec, v tej vlogi pa se je preizkusil že leta 2000 z Letečimi potepuhi na zadnjem albumu v pesmih Kurja lojtra, Jedrt itd……

Spomladi leta 2014  Mestne postopače zapusti orgličar Damir Jazbec,  nakar se odločijo povabiti v zasedbo zopet originalnega pevca Letečih potepuhov Klemena Tičarja , Dejan Došlo pa se posveti igranju akustične kitare ter spremljevalnemu vokalu.

Mestni postopači nato v  obdobju enega leta ustvarijo na novo koncertni repertoar s starimi uspešnicami Letečih potepuhov,  nekaj priredb ter deset svežih novih lastnih pesmi.

Po določenem času in tehtnem premisleku se Mestni Postopači preimenujejo nazaj v  Leteče Potepuhe. Tako se leta 2015 prične nova zgodba Letečih potepuhov.

Odpravijo se v studio Metelkova ter s producentom Janezom Križajem posnamejo  material za novi album. Med zaključevanjem omenjenega albuma  pride v zasedbi do določenih nesoglasij in po dveh dokaj uspešnih letih se pevec Klemen Tičar odloči zopet zapustiti skupino.

Leta 2017 postane novi pevec Letečih potepuhov Aljoša Kunilo, da pa bi zasedba delovala čimbolj originalno, povabijo poleg še klaviaturista Marka Ogrin in bobnarja Matjaža Ogrin, brata, ki sta bila že v originalni primarni zasedbi. Ponovno se odpravijo s producentom Janezom Križajem v studiu Metro, posnamejo zopet celoten material za album, nakar se izkaže, da jim material ni sprejemljiv za obdobje v katerem se nahajajo.

Od vseh posnetkov iz Metelkove in Metroja sta bila izdana le dva singla, prvi leta 2015 s Klemenom Tičarjem z naslovom IŠČEŠ,DA NE NAJDEŠ ter drugi leta 2017 z Aljošem Kunilo z naslovom NI ŠE PREPOZNO.

V začetku leta 2020 bo predvidoma izšel novi singl in videospot, odločijo se pa za izdajo posameznih singlov in nato, ko bo čas primeren izdati še celoten album.

Leteči potepuhi tako od leta 2017 vse do danes koncertirajo ter ustvarjajo v šest članski ekipi s koncertnim repertoarjem, ki zajema vse njihovo obdobje od leta 1994-2020.

LETEČI POTEPUHI SO:
Dejan Došlo – ak.kitara, vokal
Sergej Jereb – bas kitara
Aljoša Kunilo – gl. Vokal
Marko Ogrin – klaviature
Marko Matjašič – el. Kitara
Matjaž Ogrin – bobni